AYI

80.00

Kanada edebiyatının en önemli yazarlarından sayılan Marian Engel, Duygu Akın’nın çevirisiyle ilk defa Türkçe’de yayımlanıyor. Engel’in en önemli eseri olan Ayı (1976), cinsellik ve insan-hayvan ilişkisini irdelemesiyle uluslararası beğeni toplasa da Kanada’da yazılmış en tartışmalı kitap olarak görüldü. Bir kadının bir ayıyla karmaşık ilişkisini anlatan roman, Governor General’s Edebiyat Ödülü’nü kazandı ve Engel’in Kanada edebiyatında cesur ve farklı bir ses olmasını sağladı.

Düzlükler

79.00

Avustralya edebiyatının yaşan en önemli yazarlarından sayılan Gerald Murnane, Roza Hakmen’nin çevirisiyle ilk defa Türkçe’de yayımlanıyor. Düzlükler bir romandan ziyade manzaralar, hatıralar, aşk ve hafıza üzerine bir serap. Şiirsel dili ve Avustralya edebiyatındaki adeta efsanevi yeriyle adından bir klasik olarak bahsettiren bu roman Murnane’nin muhteşem yazarlık kariyerinin en unutulmaz eseri.

Gece Göğünde Çıkış Yaraları

72.00

Ocean Vuong, bu ilk şiir kitabında ailesi, sevgilileri ve henüz bir çocukken terk ettiği ülkesi üzerinden bir tür otobiyografi oluşturuyor. Bir göçmen olmanın ne anlama geldiğini, cinsel yönelimini ve yaşadığı aile içi gerilimleri samimiyetle ve bütün çarpıcılığıyla ortaya koyuyor.

Nocilla Rüyası

90.00

Nevada Çölü’nü boylu boyunca kateden, ABD’nin en ıssız otoyolu U-50’nin ortasında bir kavak ağacı ve dallarından sarkan ayakkabılar… İlk ayakkabıyı kim attıysa sonrasında her gören bu kavağın ve hikâyesinin bir parçası olmak istedi. Ne var ki ayakkabıların bağcıkları, tıpkı bir ağacın yer altına yayılmış kökleri gibi zamanın ve mekânın katmanlarına uzanan birçok yaşamı birbirine bağlarken aynı yalnızlıkta akıp giden bu yaşamlarınsa birbirinden haberleri bile yoktu. 

Hava Durumu

82.00

Bir zamanların parlak öğrencisi, şimdinin sıradan bir kütüphane memuru, ilişkilerini sorgulayan bir eş, kaygılı bir anne Lizzie… Bağımlı, intihara meyilli, büyümeyen, sorumluluk almayan kardeşi…  Dünyanın Cehennemi adlı podcast’ler yapan,  küresel iklim değişikliğine odaklanmış Sylvia…

Başkanlık seçiminin gerginliğinin yaşandığı günler, sorunlarla dolu göçmen mahalleleri, herkesin birbirini ötekileştirdiği tekinsiz New York…

Abide

62.00

Alice Oswald’a 2013 Warwick Yazı Ödülü’nü kazandıran Abide: Bir İlyada Kazısı, yenilikçi yaklaşımı ve şaşırtıcı hayal gücüyle dikkat çeken bir İlyada “çeviri”si. Şimdiye kadarki çevirilerden farkı, destanın hikâyesini değil atmosferini çevirmesi: Matthew Arnold’dan bugüne hemen herkesin yaptığı gibi İlyada’nın “asalet”ini övmüyor, eski çağ eleştirmenleri gibi destanın “enargeia”sını övüyor,

Tanca’ya Gece Feribotu

93.00

Tanca’ya Gece Feribotu, iki kocamış sokak filozofunun acıklı, şiddetli ve eğlenceli hikâyesi. Dostlukla düşmanlık, pişmanlıkla kabulleniş, hayat bıkkınlığıyla bilgelik, kaderle karar arasındaki sınırları bulandıran, yoğun bir roman.

Yeryüzünde Bir An İçin Muhteşemiz

105.00
Şair Ocean Vuong, yirmili yaşlarında bir oğulun okuma yazma bilmeyen annesine hitaben yazdığı bir mektup formundaki ilk romanı Yeryüzünde Bir An İçin Muhteşemiz’de, Vietnamlı bir ailenin ırkçı şiddetin kol gezdiği beyaz Amerika’daki hayatta kalma mücadelesini anlatıyor.

Ağlama Kitabı

82.00

Niye ağlarız? Ağlamaktan niye utanır, ağladığımızı niye gizlemeye çalışırız? Her gözyaşı aynı mıdır? Ağlama Kitabı, şair Heather Christle’ın hayatının ölüm acısıyla doğum heyecanını aynı anda yaşadığı bir döneminde, hem yasla hem de annelik fikriyle baş etmeye çalışırken döktüğü gözyaşlarını anlama ihtiyacıyla çıktığı bir düşünce ve araştırma yolculuğunun ürünü.

Sağır Cumhuriyet

66.00

Sağır Cumhuriyet, şiirlerle kurulmuş bir tiyatro oyunu gibi okuduğumuz bir mesel. Rus asıllı Amerikalı şair Ilya Kaminsky, üzerinde on beş yıl çalıştığı bu benzersiz kitapta işgal altındaki bir ülkede yaşananların hikâyesini anlatırken şiddet ve baskı karşısındaki sessizliğimiz, sessizliğin türleri, sessiz bırakılmakla sessiz kalmaya karar vermek arasındaki fark üzerine düşünüyor.